• Bio zdravlje
    imunitet, snaga, vitalnost

Zeleni sok od mirođije

Zeleni sok od mirođije

Hrana koja leči!

Mirođija je poznata kao začin i kao lekovita biljka. Još Egipćani, stari Grci i Rimljani su je koristili kao začin, a njeno seme su grickali kako bi poboljšali varenje.

Ni danas je ne bi trebalo zanemariti zbog njenog dobrog dejstva na organizam.

Dejstvo soka od mirođije

U XVII veku je bila poznata kao biljka koja otklanja probleme sa varenjem, sprečava nadutost i stvaranje gasova.

Danas znamo da je ova biljka bogata antioksidansima i ima mnoga blagotvorna dejstva na ljudski organizam. Jača imunitet, zahvaljujući hlorofilu deluje protivupalno, sprečava nesanicu, leči upalu desni, reguliše nivo šećera u krvi uz obavezan nadzor lekara (osobe koje uzimaju lekove zbog povišenog šećera u krvi ne bi smele na svoju ruku da prekinu terapiju ili smanje dozu, samo ako lekar tako propiše), povećava potenciju muškaraca.

mirođija

Odmrzavanje i upotreba

Zamrznutu kockicu/kockice staviti u staklenu čašu i rastopiti sa 1dl negazirane mineralne vode ili 1dl jogurta. Popiti uz glavni obrok. Dnevna doza zavisi od količine šećera u krvi

Količina upotrebe zavisi od namene, za informacije o preporučenoj dozi obratite se proizvođaču ili svom lekaru!

Jednom odmrznuti Zeleni sok od mirođije se ne treba i ne može ponovo zamrzavati jer na vazduhu brzo oksidira, gube se hranljive materije.

Nuspojave pri upotrebi soka

Nisu poznate.

Dodaci

Ne sadrži nikakve dodatke, konzervanse niti šećer.

Prednosti zamrznutog zelenog soka od mirođije

Zeleni sok od mirođije može biti samo od biološki uzgajane mirođije. Ukoliko se priprema od hemijski tretirane, a ne bio mirođije, pored toga što će biti smanjen uticaj potrebnih vitamina, minerala, enzima, sa njima će u krvotok dospeti i otrovi. Ovo drastično umanjuje dejstvo soka od mirođije. Naši proizvodi se spravljaju i distribuiraju u higijenskim uslovima. Druga prednost je što se kod nas sokovi cede posebnim presama, specijalno dizajniranim za ovu namenu, te je u njemu smanjen procenat vlakna, a sadrži više vitamina, enzima, minerala. Sokove cedimo uz pomoć prese sa niskim brojem obrtaja, jer se kod velikih obrtaja uništavaju aktivne materije. Naši proizvodi se pripremaju po HACCP standardu, od uzgajanja do ceđenja sve faze rada prolaze kroz strogu kontrolu, kao i gotov proizvod, kako bi bili sigurni da ne sadrži nikakve izazivače bolesti, bakterije niti mikroorganizme.

Zeleni sok od mirođije se zbog visokog sadržaja enzima i belančevina brzo razgrađuje, za svega nekoliko časova. Gubi svoja lekovita svojstva, boju, koncentraciju hlorofila, zbog čega se ne može skladištiti na sobnoj temperaturi. Jedini način je zamrzavanje (i majčino mleko se ovako može skladištiti). Iz ovoga proizilazi da se i finalni proizvod u zamrznutom stanju distribuira. Da bi bio dostupan u tečnom stanju morali bi mu dodati konzervanse i druge dodatke te bi izgubio svoja lekovita svojstva. Zato se prevozi isključivo u hladnjaku i čuva duboko zamrznut.

Ko ne može da koristi zamrznuti zeleni sok od mirođije

Osobe osetljive na bilo koji organski sastojak mirođije ili alergične na nju ne bi trebalo da ga koriste.

Osobe koje sok od mirođije piju za snižavanje šećera u krvi ne smeju smanjiti dozu lekova, bez prethodne konsultacije sa svojim lekarom.

Sastav zelenog soka od mirođije

Zeleni sok od mirođije sadrži sledeće dragocene sastojke:

  • Mineralne materije
  • Antioksidanse
  • Vitamine C, A, B1, B2, B3, B6, E
  • Velike količine vlakna
  • flavonoide
  • Hlorofil

Čuvanje i skladištenje

Sok se nalazi u smrznutom stanju kako bi zadržao sve korisne sastojke. Čuva se u zamrzivaču na -18C. Ukoliko se kockica odmrzne ne sme se ponovo zamrzavati.

simbol žita

Preuzimanje se vrši sa ručnim frižiderom.

Developed by new web