• Bio zdravlje
  imunitet, snaga, vitalnost

Zeleni sok od žita

Zeleni sok od žita

Hrana koja leči!

Savremeni način i ubrzani tempo života predstavlja svakodnevnicu skoro svakog čoveka, a sa takvim ritmom stvaramo i loše navike koje mogu da dovedu do svakodnevnog stresa i nervoze. Ipak ne utiče samo ritam života na naše zdravlje, tu su zagađenja, štetna zračenja i nezdrava hrana. Setite se koliko puta ste preskočili doručak ili koliko ste puta uzeli da pojedete nešto "tek usput ili da zavarate glad" zaboravljajući da sa takvom ishranom ne unosimo u svoj organizam dovoljno vitamina i hranljivih materija koje su nam neophodne i utiču na očuvanje našeg zdravlja. Hrana predstavlja lek, ali se često dešava da ni ona u sebi ne sadrži sve minerale i vitamine koji su nam potrebni jer se neke materije u prirodi nalaze samo u malom broju namirnica. Sve što je potrebno za normalno funkcionisanje našeg organizma nalazi se u prirodi pa shodno tome tu možemo naći i rešenje za ozdravljenje.

Negde oko 60-tih godina prošlog veka utanovljena je velika lekovitost speltinog soka ili kako ga neki još zovu eliksirom života. Sok u sebi sadrži lekovita svojstva koja nam pružaju mogućnost ne samo da ojačamo naš imunitet i otpornost organizma već se smatra i pomoćnim sredstvom u lečenju malignih oboljenja.

Od čega se pravi

Zeleni sok od žita dobija se ceđenjem mladih klica specijane sorte bio-žita. List pšenice sadrži veliku količinu celuloznih vlakana, nesvarljivih za želudac pa se zbog toga list mora presovati.

Sok od spelte je slatkastog ukusa i zelene boje a u sebi sadrži veliki broj belančevina i predstavlja riznicu enzima, pogotovo onih koji su neophodni za naše zdravlje i zaštitu od najtežih bolesti. Kako ne bi izgubio ništa od svojih lekovitih svojstava, sok od žita prodaje se u smrznutom obliku (kockice leda).

žito

Kako se koristi

Da bi ste postigli što bolje rezultate pri korišćenju zelenog soka neophodno je da se pridržavate odredjenih pravila.

U zelenom soku nalazi se visok sadržaj enzima i belančevina koji se brzo razgrađuju pa ga nije moguće držati na sobnoj temperaturi već se mora čuvati zamrznut kako bi zadržao svoja lekovita svojstva.

 • Za pripremu ovog soka potrebno je rastopiti zaleđene kockice soka u vodi, ali mora se voditi računa da to ne bude voda iz gradskog vodovoda jer u sebi sadrži hlor, već se mora koristiti negazirana mineralna voda ili destilovana voda za piće.
 • Za svaku kockicu potrebno je od 0,5 do 1 dl vode.
 • Kockice soka uz kratko mešanje kašičicom brzo će se rastopiti u vodi, ali pri tom nikako ne smete koristiti metalnu kašičicu niti dozvoliti da sok dođe u dodir sa metalom.
 • Rastopljeni sok obavezno se pije ujutru na prazan želudac, pre kafe, doručka i sl.
 • Nakon konzumiranja soka ne sme se jesti, pušiti niti piti voda određeno vreme, jer potrebno je sačekati da prođe 1 – 1,5 čas kako bi naš krvotok uspeo da apsorbuje sve korise supstance.
 • Rastopljen sok mora se popiti u što kraćem roku kako ne bi izgubio korisne supstance.

Broj kockica koje treba koristiti i dužina konzumiranja soka zavisi od stanja organizma i rezultata koji želimo da postignemo. Ukoliko se sok pije kao preventiva ili kod lakših oboljenja, uzima se manja količina soka (1 do 2 kockice). Kod težih oboljenja naročito malignih najbolje je uzimati 3 do 6 kockica dnevno.

Kako bi terapija dala pun efekat neophodno je da se sok pije u trajanju od 60 dana a nakon toga se može napraviti pauza. Kada korisnici primaju intravenoznu hemoterapiju nije preporučljivo da tog dana da uzimaju sok jer on neće imati potpuni efekat i može doći do izazivanja mučnine.


Nuspojave pri upotrebi soka

Zeleni sok od žita je potpuno prirodan sok jer u sebi ne sadrži nikakve dodatke, šećere niti konzenrvanse. Mogu ga piti odrasle osobe ali i deca starija od dve godine. Prilikom konzumiranja soka nije bilo zabeleženih nuspojava.

Jedino se može javiti razređena stolica kao posledica pročišćavanja organizma od nagomilanih toksina u crevima i želudcu. Ukoliko dijareja traje duže od tri dana potrebnio je povećati količinu vode za otapanje soka. Kada se stomak navikne na sok i kada se normalizuje stolica, onda se vraća propisana količina vode od 0,5 do 1 dl za svaku kockicu.

Kada se koristi sok od žita

Sok od žita bogat je izvor vitamina, minerala, belančevina, enzimima, aminokiselinama i svim ostalim supstancama potrebnim za normalno funkcionisanje organizma, ali i za lečenje raznih oboljenja, čak i onih najtežih.

Ovaj sok sadrži i hlorofil koji je direktan izvor kiseonika za naš krvotok čime se direktno utiče na ćelije raka jer one ne mogu opstati u prisustvu kiseonika, tako da ovaj sok može uticati na lečenje raličitih malignih oboljenja. Pored malignih oboljenja, ovaj sok utiče na lečenje bronhitisa, šećerne bolesti, upale zglobova, opadanja kose itd.

Kod problema sa varenjem i tegoba u crevima, zeleni sok pomaže tako što reguliše balans korisnih bakterija i uništava štetne bakterije u crevima. Sa ovim sokom možete izvršiti detoksikaciju organizma, ali i regulisati svoju težinu i smršati na zdrav način.

Zeleni sok predstavlja dodatak ishrani pa ga mogu koristiti i zdrave osobe kako bi sačuvale zdravlje, imunitet i poboljšale stanje organizma. Sve korisne supstance u ovom soku ojačaće vaš organizam i dovesti na normalu nivo vitamina, belančevina i enzima i popraviti vašu krvnu sliku.

Sve to će uticati da se osećate bolje i budete puni životne energije.

Očekivani rezultati upotrebe zelenog soka

Prvi znaci poboljšanja mogu se uočiti već nakon deset dana. To se pre svega odnosi na smirenje nervnog sistema i povećanja fizičke snage i životne energije. Posle mesec dana mogu se videti rezultati na savršeno regulisanoj krvnoj slici, potpunom povratku snage i dobrog raspoliženja.

U težim slučajevima oboljenja potrebno je oko 6 meseci konzumiranja soka do potpunog ozdravljenja. Sok možete koristiti i nakon izlečenja jer jača imuni sistem i sprečava ponovo javljanje oboljenja.

Sastav zelenog soka od žita

Zeleni sok od žita sadrži veoma bitne materije koje su jako važne za normalno funkcionisanje našeg organizma. Zbog svog sastava ovaj sok pomaže u sprečavanju i u lečenju mnogih bolesti, a ispod navodimo najbitnije sastojke:

 • Vitamini A, C, E i K
 • Minerali
 • Enzimi ( preko sto )
 • Esencijalne aminokiseline
 • Belančevine
 • Vitamini grupe B ( B1, B5, B12, B17)
 • Hlorofil

U zelenom soku od žita nalazi se velika količina vitamina B17 koji predstavlja antikancerogeni vitamin i koji preventivno štiti organizam od nastajanja malignih oboljenja ali isto tako pomaže pri lečenju jer uništava ćelije raka. Ovaj vitamnin pomaže još i u lečenju anemije i srpaste malokrvnosti.

Zeleni sok od žita je ogroman izvor hlorofila, koji je veoma važan za zdravu krv. Hlorofil po svojoj molekulskoj strukturi sličan je hemoglobinu koji snabdeva organizam kiseonikom. Zato hlorofil možemo nazvati tečnim kiseonikom jer pročišćava i regeneriše krv. Prema navodima Dr. Otto Heinrich Wartburga, dobitnika Nobelove nagrade iz 1931. godine, "ćelije raka ne mogu postojati u prisustvu kiseonika".

Takođe, treba istaći i enzime koji imaju veoma važnu ulogu za očuvanje zdravlja. Određeni broj enzima dobijamo rođenjem, ali stres, ubrzan tempo života, razne bolesti, nepravilna ishrana i mnoge druge stvari utiču da se enzimi potroše. Time se narušava ravnoteža u organizmu koja dovodi do najtežih bolesti. Zeleni sok od žita u svom sastavu sadrži preko stotinu enzima, pa ga još sa razlogom nazivaju i riznicom enzima. Sok nadoknađuje potrošene enzime i uspostavlja ponovnu ravnotežu enzima u organizmu.

Pomoćno sredstvo u lečenju mnogih bolesti

Podaci do kojih je došao Hipokratov institut, zeleni sok pomaže kod lečenja mnogih bolesti. Sok sadži sve potrebne vitamne i minerale, ali ono što je još važnije bogat je hlorofilom i antioksidantima. Zbog svog lekovitog sastava zeleni sok pomaže kod lečenja najtežih bolesti.

simbol žita

Zbog svog bogatog sastava ovaj sok jača imunitet i pomaže kod procesa zdravog mršavljenja. Odličan je antioksidant i detoksikant. Postoje istraživanja koja su dokazala da štiti organizam od štetnog uticaja radijacije, a utvrđeno je i njegovo blagotvorno dejstvo na organizam osoba koji se leče hemoterapijom. Jedna od važnih stvari je to što zeleni sok od žita u sebi sadži veliku količinu hlorofila koji ima razna lekovita svojstva jer obnavlja i čisti ćelije i snabdeva ih kiseonikom, što u krajnjoj liniji deluje na smanjenje pojave raka. Pomaže kod problema sa varenjem i kod crevnih problema tako što utiče na balans pozitivnih bakterija u organizmu.

Developed by new web